HISTORIA

Nyfiken på hur ett biosfärområde blir till? Följ resan som lett till att Vindelälven idag är en av de få oreglerade älvarna i Sverige.

Läs mer

VAD ÄR ETT BIOSFÄROMRÅDE?

Vindelälven-Juhttátahkka är ett modellområde för hållbar utveckling. Lärdomar delas vidare så att andra kan dra nytta av arbetet.

Läs mer

FOKUSOMRÅDEN

Vindelälven-Juhttátahkka har flera fokusområden som används som riktlinjer för biosfärområdets arbete och projekt.

Läs mer

BESÖK BIOSFÄREN

Upplev Vindelälven-Juhttátahkka – från fjäll till hav. Här hittar du de turistbyråer och destinationsorganisationer som är verksamma inom biosfärområdet.

Kommer snart

VINDELÄLVEN-JUHTTÀTAHKKA

Var ligger Vindelälven-Juhttátahkka biosfärområde? Även om biosfärområdet har tydliga gränser så sträcker sig vårt uppdrag och samarbeten långt utanför dessa.

Läs mer
Karta

NATIONALÄLVEN VINDELÄLVEN

Vackra, vilda Vindelälven är en av Sveriges fyra nationalälvar.  Här hittar du mer information om Vindelälvens historia, om flottningen, restaureringar, och kultur.

Läs mer

VARFÖR SKA JAG BLI MEDLEM?

Genom att bli medlem bidrar du till det gemensamma hållbarhetsarbetet. Vindelälven-Juhttátahkka är ett UNESCO-utsett test- och modellområde. Här utvecklas ständigt nya metoder, kunskaper och projekt. Genom ditt stöd kan vi erbjuda en neutral arena för inspirerande möten och nätverkande, där personliga relationer är förutsättningen för hållbar utveckling. Tillsammans ger det möjlighet att vara en del i att utveckla en attraktiv plats att både leva på, verka inom och besöka.

Bli en aktiv del av biosfärområde Vindelälven-Juhttátahkka. Tillsammans gör vi skillnad!

Bli medlem
Projektbanken

Läs nyheter från Vindelälven-Juhttátahkka biosfärområde

Prenumerera för att få veta vad som händer i biosfärområdet.