Matupplevelser inom och nära Vindelälven-Juhttátahkka
Smaka på Vindelälven – den här kartan lyfter smakupplevelser längs älvdalen och erbjuder en försmak av upplevelsen i form av bilder och berättelser om företagen. Vi har även lagt in smakupplevelser utanför det geografiska biosfärområdet. Dessa upplevelser kan ni ta dela av under fliken, utanför biosfärområdets gränser
Zooma in och klicka dig runt i kartan, utforska matupplevelser och upptäck alla våra vackra kommuner!
Inga inlägg matchade din förfrågan.
Vindelrökt
Vindelrökt skinka, en produkt från en hundraårig tradition och en unik smakupplevelse uppbyggd på alved, råvaror av högsta kvalité och ett minst sagt genuint mathantverk. Självklart är det alltid svenska råvaror som sätter smaken hos Vindelns rökeri, nu också EU Certifierad.klar
- Gårdsbutik eller Saluhall
Saluhallen i Vännäs
Mitt i Vännäs finner du Saluhallen med produkter från lokala producenter. Rökt, saltat och torkat. Saft, sylt och bär. En mångfald av delikatesser där alla smaker är närproducerade och ekologiska. Sortimentet är smakrikt och säsongsbaserat. En hantverkshörna bidrar till en dynamisk butiksupplevelse
- Gårdsbutik eller Saluhall
Fjällvilt
Mathantverkaren Anders Skum med sitt företag Fjällvilt förädlar bland annat ren och egen vildfångad fjällfisk från Ammarnäs och Vindelfjällen. Några av Fjällvilts specialprodukter är suovaskotlett av rensadel, lövbitar av innanlår, kallrökt renfärs, gravad & kallrökt reninnerfilé och reninnanlår.
- Gårdsbutik eller Saluhall
- Samiskt
Tavelsjö Wärdshus
Charmig atmosfär och stor gästfrihet gör varje besök till en minnesvärd upplevelse. Här finns flera smaker som inrymmer det bästa av lokala råvaror och äkta mathantverk. Räksmörgås eller högrevsburgare. Svedjans ost eller Hansens chark. Här är smakupplevelsen alltid i fokus oavsett tillfälle.
- Restaurang
Forsknäckarna
En smakrik och värmande måltid efter en vild och vacker forsfärd. Vindelälven står för äventyret – murrikan, elden och maten ramar in upplevelsen. Mitt i skogen, runt en sparkande eld, förstärks smaken av varje tugga. Lokalt, nära och hållbart med den västerbottniska naturen som den röda tråden.
- Eat with a local
Brännland Cider
Svenska äpplen och västerbottnisk kyla, tillsammans med ett ekosystem av producenter längs Vindelälven.Vi pratar om Sveriges första nobelvin – närmare bestämt Brännland iscider. En krispig, kylande och brusande upplevelse likt Vindelälven. En västerbottnisk smakupplevelse i världsklass.
- Dryck
Brännlands Wärdshus
Smakupplevelsen kan börja på många olika sätt, men följer alltid säsongens rikedom och tillreds alltid med omsorg och kärlek. Avnjut en krämig toast skagen, mjäll gravad lax på tunnbröd, eller västerbottnisk renskav på våffla. Missa inte en västerbottnisk pärla i en varm och välkomnande atmosfär
- Restaurang
Inga inlägg matchade din förfrågan.
