Published On: 6/7/2024

Var med och utveckla bilden av Biosfärområdet Vindelälven-Juhttátahkka som en attraktiv plats att leva, växa, besöka och investera i! 

 2019 utnämndes Vindelälven-Juhttátahkka till ett biosfärområde – ett test- och modellområde för hållbar utveckling. UNESCO-utmärkelsen “biosfärområde” lyfter de unika natur- och kulturvärdena samt människornas engagemang för älvdalen. Biosfärområdet följer Laisälven och Vindelälven ca 50 mil från fjäll till hav, i land och stad och är en del av Sápmi. Biosfärområdet Vindelälven-Juhttátahkka är också en ekonomisk förening med en bred styrelse där näringsliv, offentlig sektor, civilsamhälle och akademi är representerade. Biosfärföreningen är en växande organisation där innovation och nytänkande uppmuntras. 

Webbutvecklare med känsla för design

Biosfärområdet Vindelälven-Juhttátahkka söker nu en webbutvecklare. En stor del i vårt arbete handlar om att kommunicera biosfärområdet och goda exempel på hållbar utveckling från området och från föreningens parter.  Som en i vårt lag kommer du att underhålla och utveckla vår hemsida och digitala karta samt skapa en plattform för kunskapsöverföring. Du kommer också att ge allmänt IT-stöd åt dina kollegor. Uppdragsgivare är Biosfärområde Vindelälven-Juhttátahkka ekonomisk förening med huvudkontoret på Vindelfjällens forskningsstation i Ammarnäs. Tjänsten erbjuder möjlighet att arbeta på distans.

Vi ser att du har stor vana av att utveckla, underhålla och optimera webbplatser med tillgänglighet och säkerhet i åtanke. Du har en god förståelse för responsiv design och användarupplevelse (UX) och ser till att vår webbplats är aktuell och relevant.  Du konstruerar användargränssnitt och layout med ett öga för detaljer, genomför säkerhetskontroller, testar och optimerar löpande hemsidans funktionalitet för medlemmar, samverkansparter och besökare. Kopplat till övergripande infrastruktur hanterar du webbserver och informationsdatabaser.

Om dig

Som person är du lyhörd, noggrann och med starkt eget driv. Du är en lagspelare med god kommunikationsförmåga. Du fångar upp behov, tar fram kreativa lösningar och implementerar dem. Vi ser också att du ger allmänt IT-stöd åt dina kollegor och enklare utbildning vid behov. Kanske kommer du från en ett mindre företag där du passionerat arbetat med både webbutveckling och webbdesign. Du samarbetar väl med kollegor, inspirerar varandra och tar egna initiativ och ansvar för din del i processen. Förmodligen bor du i området och känner till älvdalen.

Du bör ha några års erfarenhet då tjänsten kräver självständigt arbete och förmåga att driva webbarbetet framåt. Vi ser gärna att du beskriver dina erfarenheter med konkreta exempel från tidigare tjänster/uppdrag

Utbildning
Relevant utbildning inom webbutveckling eller motsvarande erfarenhet   

Krav på kompetenser

  • Kunskap och erfarenhet i HTML, PHP, Javascript, CSS, SQL och API:er 
  • Erfarenhet av att uppdatera, underhålla och optimera webbplats med fokus på tillgänglighet, säkerhet och SEO
  • Erfarenhet av att hantera webbserver och informationsdatabaser. 
  • Goda kunskaper i engelska

Önskvärt 

  • Erfarenhet av utbildningsplattformar, E-learning och E-handel
  • Erfarenhet av projektledning och projektarbete
  • Kunskaper i samisk kultur och samiska språk

Övrigt 

B-körkort och tillgång till egen bil 

Anställningens omfattning 

  • Tjänsten är en projektanställning på 50% under 1år
  • Eventuell förlängning efter projektavslut. 
  • Individuell lönesättning tillämpas. Ange ditt löneanspråk i ansökan. 

Placeringsort 

Organisationens säte är i Ammarnäs. Tjänsten erbjuder möjlighet att arbeta på distans i från någon av biosfärområdets kommuner: Arjeplog, Sorsele, Lycksele, Vindeln, Vännäs, Umeå, Malå eller Norsjö efter överenskommelse. 

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Ansökan skickas till info@vindelalvenbiosfar.se  senast 5 augusti 2024. Intervjuer sker löpande. 

För mer information kontakta
Ann-Kristine Vinka, koordinator/verksamhetsledare
tel. 0730 – 797903
www.vindelalvenbiosfar.se