Published On: 18/8/2020

Vår nuvarande koordinator Elin Bergarp har erbjudits och tackat ja till en tjänst hos Region Västerbotten och Närsjukvården södra Lappland där hon tidigare arbetade. 

– Det har inte varit något lätt beslut att ta, säger Elin, att välja mellan ett jobb som jag stormtrivs med och ett spännande uppdrag som jag också brinner för – att arbeta för en bättre och närmre vård för patienter. Jag har trivts otroligt bra med mitt arbete för biosfärområdet, mina arbetskamrater, mina samarbetspartners och alla nya människor jag har fått möjligheten att komma i kontakt med under den här tiden. Det är med dubbla känslor som jag avtackar mig rollen som koordinator.

Det har varit otroligt roligt att få ha Elin hos oss med sitt engagemang och sin kompetens men vi önskar henne naturligtvis all lycka i sitt kommande uppdrag. Elin kommer att finnas kvar till och med mitten av oktober. 

Biosfärområdet har pekat ut sex fokusområden för det fortsatta arbetet – mångfald av kulturella uttryck, utveckling av lokalsamhället, fiske i levande sjöar, vattendrag och hav, framgångsrik rennäring, besöksnäring och friluftsliv för alla samt levande landskap och arbetar aktivt med boende och verksamma inom hela området i utvecklingen av dessa.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en koordinator med stort intresse för hållbar utveckling som vill vara med och förverkliga målen med vårt biosfärområde. Du kommer att leda arbetet som bland annat innebär att söka och driva viktiga projekt, initiera innovativa och smarta mötesplatser och nätverk. Arbetet innebär en lång rad kontakter och samarbeten med olika internationella, nationella, regionala och lokala aktörer och intressenter. Uppdragsgivare är styrelsen för Biosfärområde Vindelälven-Juhttátahkka ekonomisk förening.

Stationeringsort är inom biosfärområdets geografi efter diskussion med den som får jobbet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
• är engagerande och drivande i det gemensamma utvecklingsarbetet
• har erfarenhet av att söka och leda projekt
• har förmåga att hålla ihop många olika arbetsuppgifter utan att tappa färdriktning
• har goda ledaregenskaper med erfarenhet av personal- och budgetansvar
• har ett intresse och fallenhet för att skapa förtroendefulla relationer och samverka med människor från olika bakgrund och verksamheter.
• har högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet, gärna med inriktning mot naturvetenskap eller samhällskunskap och allra helst en kombination av dem båda
• har insikt/kunskap i betydelsen av strategisk kommunikation
• uttrycker sig väl och målgruppsanpassat i tal och skrift på svenska och engelska även i större grupp
• har kunskap om områdets natur, samiska och svenska kultur, näringsliv och ideella aktörer
• B-körkort är nödvändigt.

Anställningens omfattning
Tjänsten är en tillsvidareanställning (100%)
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Ansökan
Ansökan senast 4 september 2020 och skickas till biosfar@vindelalven.se.

Kontakt
För mer information kontakta:
Elin Bergarp, koordinator, tel. 073 0797903
Björn Jonsson, ordfförande tel. 010-2254433

Övrigt
Individuell lönesättning tillämpas. Ange ditt löneanspråk i ansökan.
Intervjuer sker under v 39.

Bakgrund
I juni 2019 utsågs Vindelälven-Juhttátahkka av Unesco till ett biosfärområde – ett modellområde för social, ekonomisk och ekologisk hållbar utveckling. Området är på många sätt unikt med höga kulturhistoriska, biologiska och sociala värden. Här finns sedan länge stort lokalt, regionalt och nationellt engagemang samt omfattande forsknings- och utvecklingsinsatser.
Ansökan om att bli ett biosfärområde bottnar i en brett förankrad önskan om att samla regionen och människorna från fjäll till kust och om att hitta nya vägar för att möjliggöra en långsiktigt hållbar utveckling för området.
Stommen i Vindelälven-Juhttátahkka är biosfärområdets breda styrelse som inkluderar representanter för akademi, lokala och regionala myndigheter, samebyar, gröna näringar, intresseorganisationer och föreningar.

Tjänsten ligger ute på Platsbanken, tipsa, dela och hjälp oss gärna att hitta rätt person för uppdraget! Observera att i platsannonsen står det Sorsele kommun som stationeringsort, men det kan lika gärna vara i någon annan biosfärkommun.