Published On: 1/12/2020

Nu är det klart vem som efterträder Elin Bergarp som ny koordinator för biosfärområdet! Det är Ann-Kristine Vinka från Ammarnäs som tillträder sin nya tjänst i februari 2021. Ann-Kristine har funnits med i biosfärsammanhang under ett flertal år, både som boende och verksam i området, men även som styrelsesuppleant.

Ann-Kristin har sina rötter i Grans sameby. Tillsammans med sin man har hon byggt upp Geunja Sami Ecolodge i Ammarnäs. Ann-Kristine var också en av initiativtagarna till skapandet av Naturens bästa, en miljö och kvalitetsmärkning för natur och kulturupplevelser. Hon har också hunnit vara sex år nere i Mälardalen och arbetat som affärsutvecklare inom ett mediabolag och tre år som tillväxtchef. Nu senast kommer hon ifrån rollen som affärs- och marknadsutvecklare/coach och projektledare för Sorsele kommun i Swedish Lapland, samt som yrkeslärare på Tannbergsskolan i Lycksele. I samtliga av hennes uppdrag har hållbarhetsfrågorna varit den röda tråden. Med sina samlade erfarenheter har Ann-Kristine med sig en bredd som kommer att stärka biosfärområdet.

I unga år fostrade föreningslivet mig. Det lade grunden till mitt entreprenörskap och samhällsintresse. Min passion och drivkraft ligger i att få människor, företag och platser att växa och utvecklas tillsammans! Jag vill rikta ett stort tack för förtroendet att få verka i detta gemenskapsarbete, att få vara en del i en arena och katalysator för hållbar utveckling. Under årens lopp har jag träffat många generösa och välkomnande människor, företag och föreningar längs dalgången som visat en unik samlad kunskap och klokskap som jag står ödmjuk inför. Jag är både nyfiken och har en längtan att få utveckla Vindelälven-Juhttátahkka tillsammans med er! säger Ann-Kristin.

Styrelsen och medarbetarna hälsar Ann-Kristine varmt välkommen till att bli en ännu större del av biosfärarbetet!