Published On: 10/11/2020

Kokboken Mat & Klimat från Umeå och nätverket för hållbara restauranger har tagit hem förstaplatsen i Hallbars Awards 2020, en nyinrättad tävling som utser de främsta hållbarhetsrapporterna i världen. Umeå kommun och Umeås restaurangnätverk för hållbarhet fick priset i kategorin Food & Climate.

Nätverket för hållbara restauranger i Umeå har pågått sedan 2018 på initiativ av Umeå Kommun och genom projektet Den koldioxidsnåla platsen. Nätverket består idag av elva restauranger i Umeå kommun, varav två av dem är skolkök. Nu är ambitionen att få fler att involvera sig och att även nå ut regionalt!

Av sekretessskäl behöver YouTube din tillåtelse för att laddas. För mer information, se våra Integritetspolicy.
Jag godkänner

Medlemmarna i nätverket får
– komptensutveckling
– erfarenhetsutbyte
– goda exempel och inspiration.

Medlemmarna har också erbjudits årlig utbildning inom
– hållbar mat
– ekonomi och energi
– miljö och klimat
– reko och sociala villkor
– kommunikation

Nu ska nätverket vidareutvecklas med ett ökat fokus på det lokala och regionala. Är du grossist, livsmedelsproducent eller arbetar med mat på annat sätt i regionen? Vill du veta mer om nätverket eller starta ett eget nätverk? Tveka inte att höra av dig till projektsamordnaren:

Märta Streijffert, Projektsamordnare Hållbar konsumtion
090-16 66 73
070-590 01 82
marta.streijffert@umea.se

Nätverket vill att boken ska spridas på ett hållbart sätt, därfär finns boken tillgänglig som pdf eller så kan du låna ett fysiskt exemplar av boken via biblioteket.


Läs mer om priset Hallbars Awards här.