Published On: 1/6/2020

Lördagen den 15 augusti är det åter dags att fira vår Nationalälv! På grund av Covid19 kommer vi sannolikt inte kunna fira dagen i större sällskap på särskilda platser. Vi vill gärna ha din hjälp med att fylla Nationalälvens Dag med digitala berättelser ifrån älvdalarna! Natur, kultur, människor, djur, landskapet, musiken, hantverket – det finns flera teman som kan knytas samman med älven.

I första hand skulle vi vilja få in kortfilmer på 1-3 minuter där ni berättar något om er relation till älven. Det kan vara filmat på en betydelsefull plats eller vid ett köksbord, det kan vara en dikt, en sång, en monolog eller ett samtal människor emellan. Det kan även vara en berättelse ifrån förr. Huvudsaken är att älvens betydelse får vara i fokus. Har ni en berättelse som ni vill dela med er av, men vill absolut inte vara med i ett filmklipp – skriv ned din berättelse kan vi dela den på annat sätt.

Filmerna ska, med er tillåtelse, publiceras i vår YouTube-kanal och på vår Facebooksida. Känner ni er obekväm med att filma själv – ta gärna hjälp av en vän.

I andra hand skulle vi gärna få ta del av befintliga videoklipp som redan finns upplagt i digitala kanaler så att vi kan länka vidare.

Vi vill fylla Nationalälvens Dag med liv – även under pandemins grepp!

Skicka dina filer, länkar och berättelser till cecilia@vindelalven.se

Vi behöver veta vem du är, dina kontaktuppgifter och var du bor för att kunna säkerställa integriteten på det vi publicerar. Sista dagen för att skicka ditt bidrag är måndagen den 10 augusti.

Större filer kan med fördel delas via:
Dropbox
Sprend
WeTransfer
Google Drive

Och du – följ gärna vår kanal på YouTube!