Published On: 3/7/2023

Vindelfjällens kammarmusikfestival är den ultimata fusionen av klassisk musik och storslagen natur. Detta enastående evenemang äger rum i den förtrollande byn Ammarnäs, omgiven av natursköna vidder, under den blommande sommaren.

Vindelälven-Juhttátahkka Biosfärområde – som är utsett av UNESCO som en test och modellområde för hållbar utveckling – rymmer en rikedom av samisk och svensk kultur och strävar efter att vara en förebild för kulturell mångfald, identitet och kulturarv samtidigt som man värnar om naturen och dess resurser.

Ammarnäs, som i folkmun kallas “byn där vägen börjar”, bär på en rik historia med samer och nybyggare. Det är en plats som lockar forskare och turister från när och fjärran. I dagens tid välkomnas människor från hela världen till Ammarnäs, där nyfikenheten för varandra och omvärlden skapar en unik gemenskap. Som grundare och musiker för festivalen, Adrianna Arapinowicz och Annika Jönsson, har vi personligen upplevt hur den förtrollande naturen i fjällvärlden främjar kreativitet och inspiration. Vår vision är att sätta Ammarnäs på den musikaliska kartan och erbjuda deltagare och besökare oförglömliga upplevelser av både musik och natur. Genom att förena människor med olika bakgrund och sammanlänka dem med den omgivande naturen hoppas vi att festivalen inte bara blir en musikalisk resa utan även en plattform för mångfald och ökad förståelse för naturen och dess resurser.

En av Vindelfjällens kammarmusikfestivals främsta mål är att sammanfoga olika kulturyttringar. Vi strävar inte bara efter att inkludera den inhemska kulturen, utan också att samarbeta med konstnärer och hantverkare från bygden samt musiker och institutioner från hela regionen. Sommarens konserter kommer att äga rum både inomhus i den pittoreska Ammarnäs kyrka och utomhus vid den mäktiga Gillesnuoles forsen. Vare sig du föredrar den intima atmosfären i kyrkan eller den vidsträckta naturens sceneri kommer du att bli uppslukad av musikens kraft och skönheten som omger dig.

Tid och datum

Ammarnäs kyrka • Öppningskonsert

Konferenssalen, Ammarnäsgården • Lunchkonsert

Ammarnäs Kyrka • Kvällskonsert

Ammarnäs kyrka • Festkonsert

Gillesnuole kapell • Musikgudstjänst

Ammarnäs kyrka • Italiensk barockafton