Published On: 16/5/2022

Du inspirerar och engagerar människor och ser pennan och kameran som din bästa vän!

Vill du vara med och utveckla Biosfärområdet Vindelälven-Juhttátahkka till en ännu attraktivare plats att leva, besöka och investera i? 2019 utnämndes Vindelälven-Juhttátahkka till ett biosfärområde – ett test- och modellområde för hållbar utveckling. UNESCO-utmärkelsen är ett erkännande av de unika natur- och kulturvärdena samt människornas engagemang för älvdalen. Biosfärområdet utgör en sträcka på ca 50 mil från fjäll till hav, i land och stad och är en del av Sápmi.

Biosfärområdet Vindelälven-Juhttátahkka söker nu en kommunikatör. Som en del i vårt lag kommer du att berätta om älvdalens människor, platser, aktiviteter och initiativ. Du är lyhörd, med starkt eget driv, fångar personer och händelser och formar inspirerande berättelser. Berättelserna sprider du i varierande format genom olika kanaler. I denna roll är en kreativ ådra en stor fördel – du ser grafisk design som en del i helheten.

Del av tjänsten består också av kunskapshöjande insatser kopplat till föreningen och olika projekt – att ta fram målgruppsanpassat informationsmaterial, samla in fakta genom djupintervjuer, producera broschyr, fota och filma, skriva artiklar och nyhetsbrev, uppdatera hemsida och sociala medier, – ja allt som tillhör ett kommunikatörsuppdrag. Uppdraget handlar kort och gott om en multifunktion, att bidra till att stärka platsens attraktivitet längs Laisälven och Vindelälven, både digitalt och på plats.

Vi ser att du har stor vana att planera, utforma, sprida och utvärdera informations- och kommunikationsinsatser i olika kanaler. Vi tror att du är utbildad journalist eller kommunikatör och brinner för hållbar utveckling. Kanske kommer du från en mindre lokaltidning eller ett mindre företag där alla arbetar proaktivt, är lösningsorienterade, hjälps åt att inspirera varandra men också tar egna initiativ, arbetar självständigt och tar ansvar för sin del i processen. Troligtvis bor du i området och har kunskap om våra areella näringar.

Uppdragsgivare är Biosfärområde Vindelälven-Juhttátahkka ekonomisk förening.
Stationeringsort är inom biosfärområdet – kommunerna Arjeplog, Sorsele, Lycksele, Vindeln, Vännäs, Umeå, Malå och Norsjö – efter diskussion med den som får jobbet.

Utbildning
Eftergymnasial utbildning

Kompetenser

  • Relevant utbildningsbakgrund – Journalistik, Medie- och kommunikation eller motsvarande
  • Dokumenterade erfarenheter av att producera och publicera texter, foto, filmer (stillbilder och rörlig bild) genom olika kommunikationskanaler och specifikt sociala medier

Önskvärt

  • Lokalkännedom och nätverk
  • Kunskap om rennäring och samisk kultur
  • Erfarenhet av WordPress, SEO, Photoshop, InDesign eller andra Adobe-program och Google verktyg.
  • Erfarenhet av att producera och publicera podcast
  • Erfarenhet av projektledning eller avgränsat ansvarsområde

Övrigt

B-körkort och tillgång till egen bil

Anställningens omfattning

Tjänsten är en 1-årig projektanställning med start 1 juni 2022 på heltid alternativt deltid enligt ök.
Egen bil enligt avtal. Möjlighet till eventuell förlängning.

Individuell lönesättning tillämpas. Ange ditt löneanspråk i ansökan.

Tillträde

snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan skickas till info@vindelalvenbiosfar.se senast 26 maj 2022
Intervjuer sker löpande.

För mer information kontakta
Ann-Kristine Vinka, koordinator Biosfärområde Vindelälven-Juhttátahkka
tel. 0730 – 797903
www.vindelalvenbiosfar.se