Published On: 31/1/2020

Från vänster: Daniela Nedelcheva (kansli),Pär Röckner (Sorsele kommun), Doris Grellmann (Umeå kommun), Lotta Lestander (Arjeplog kommun), Elin Bergarp (kansli), Cecilia Wallinder (kansli) och Carolin Vallgren (kansli)

Det var med stor glädje som biosfärkansliet bjöd in till första träffen för den nya handlingsgruppen! 25 % av en tjänst per kommun är avsatta för att arbeta med biosfäriska frågor. Formen för det kommer att se olika ut från kommun till kommun, men gårdagens möte var början på ett långsiktigt samarbete för hållbar utveckling av vårt biosfärområde. Gruppen kommer att ha stor betydelse för det framtida biosfärarbetet.

Representanter från Sorsele, Umeå, Lycksele och Arjeplog var på plats i Lycksele under det inledande mötet. Under dagen pratade vi om förväntningar och farhågor, vi hade en generell genomgång av biosfärområdet, vi gick igenom biosfärområdets fokusområden och vilka av de områdena som bör prioriteras, från kommunernas sida, det närmsta året. Det presenterades även en projektidé som handlar om kompetensförsörjning i offentlig verksamhet, det hoppas vi kunna berätta mer om senare.

Ett mycket lyckat möte och det känns väldigt bra att våra kommuner engagerar sig operativt i biosfärarbetet!